sábado, 21 de mayo de 2011

TEMA 14. COMIAT DE JESÚS

EXPOSICIÓ:

JESÚS RENTA ELS PEUS ALS DEIXEBLES (Joan 13)

Era la vigília de la festa de la Pasqua. Jesús, conscient que ja havia arribat l'hora de deixar aquest món i anar al Pare, ell, que havia estimat els seus que eren al món, els estimà al màxim.... sabent Jesús que el Pare li ho havia posat tot a les mans i que de Déu provenia i a Déu retornava, s'alçà de taula, es va treure el mantell i, prenent una tovallola, se la va cenyir.

Després omplí el gibrell d'aigua i es posà a rentar els peus dels deixebles i a eixugar-los amb la tovallola que duia cenyida....en acabar de rentar-los els peus, es posà el mantell, s'assegué a taula i els digué: "Compreneu això que us he fet?

Vosaltres m'anomeneu Mestre i Senyor, i teniu raó, perquè ho sóc. Ara bé, si jo, el Senyor i el Mestre, us he rentat els peus, també vosaltres heu de rentar-vos els peus els uns als altres; jo us he donat exemple perquè vosaltres feu el mateix que jo us he fet.

Us ho asseguro: un esclau no és més que el seu amo; ni el missatger no és més que el qui l'envia. Si compreneu aquestes coses i les compliu, sou benaurats....

Us ho ben asseguro: qui acull el qui jo envio, m'acull a mi; i el qui m'acull a mi, acull el qui m'ha enviat."



UN NOU MANAMENT

Jesús digué: "Ara és glorificat el Fill de l'Home i Déu és glorificat en ell. I si Déu és glorificat en ell, també Déu el glorificarà en si mateix, i el glorificarà ben aviat. Fillets, em queda poc temps d'estar amb vosaltres. Em buscareu, però ara us dic el mateix que vaig dir als jueus: on jo vaig, vosaltres no hi podeu venir.

Us dono un manament nou: que us estimeu els uns als altres. Igual com jo us he estimat, estimeu-vos també entre vosaltres. Si ho feu així, si us teniu amor els uns els altres, tothom s'adonarà que sou deixebles meus."

JESÚS, EL CAMI QUE PORTA AL PARE (Joan 14)

"Que el vostre cor no s'inquieti; confieu en Déu, confieu també en mi. A la casa del meu Pare hi ha moltes estances, si no fos així, ¿us hauria dit que vaig a preparar-vos-hi lloc?Si hi vaig i us hi preparo lloc, tornaré i us recolliré amb mi per tal que, on jo sóc, vosaltres també hi sigueu. I el camí que duu on jo vaig, ja el coneixeu.

"Tomàs li diu: "Senyor, si no sabem on vas, com podem conèixer el camí?"

Jesús li diu: "Jo sóc el camí, la veritat i la vida; ningú no arriba al Pare, si no és a través de mi.Si m'haguéssiu conegut, també hauríeu conegut el meu Pare. Des d'ara el coneixeu i l'heu vist."


LA PROMESA DE L’ESPERIT SANT

"Si m'estimeu, guardareu els meus manaments, i jo pregaré al Pare i us donarà un altre Consolador perquè estigui amb vosaltres per sempre més: l'Esperit de la Veritat. Aquest, el món no el pot rebre, perquè no el distingeix ni el coneix. Però vosaltres sí que el coneixeu, perquè és present entre vosaltres i està dins vostre...

Us he dit això estant encara amb vosaltres; però el Consolador, l'Esperit Sant, que el Pare enviarà en el meu nom, ell us ho ensenyarà tot i us recordarà tot el que jo us he dit. Us deixo la pau, us dono la meva pau. No us la dono com el món la dóna. Que el vostre cor no passi ànsia ni tingui por”...

JESÚS, EL CEP VERITABLE (Joan 15)

"Jo sóc el cep veritable i el meu Pare és el vinyater. Tota sarment meva que no dóna fruit, la talla; i tota la que dóna fruit, la neteja, a fi que en doni més. Vosaltres ja sou nets pel missatge que us he anunciat. Resteu en mi i jo en vosaltres. Així com la sarment, si no resta en el cep no pot donar fruit per si sola, tampoc vosaltres, si no resteu en mi. Jo sóc el cep, vosaltres les sarments. Qui resta en mi i jo en ell, dóna fruit abundós, perquè sense mi no podeu fer res...

Jo us estimo com el Pare m'estima a mi; resteu en el meu amor. Si compliu els meus manaments, us mantindreu en el meu amor, tal com jo he complert els manaments del meu Pare i em mantinc en el seu amor. Us he dit aquestes coses a fi que compartiu la meva alegria i tingueu una alegria plena.

El meu manament és que us estimeu els uns als altres, tal com jo us he estimat. Ningú no pot tenir un amor més gran que aquell qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics, si feu el que jo us mano. Ja no us dic servents, perquè el servent no sap el que fa el seu amo. Us he anomenat amics, perquè us he fet conèixer tot el que he sentit del Pare.

No sou vosaltres els qui m'heu escollit, sinó que jo us he escollit a vosaltres i us he encarregat que aneu i doneu fruit, i que el vostre fruit sigui durador a fi que tot el que demaneu al Pare, en el meu nom, us ho concedeixi. Això us mano: que us estimeu els uns als altres.

PREGÀRIA DE JESÚS (Joan 17)

Després de dir això, Jesús alçà els ulls al cel i exclamà: "Pare, ha arribat l'hora. Glorifica el teu Fill per tal que el Fill et glorifiqui, d'acord amb l'autoritat que li has donat sobre tots els homes, per a donar la vida eterna a tots els qui li has confiat. Això és la vida eterna: que et coneguin a tu, l'únic Déu veritable, i aquell qui tu has enviat, Jesucrist”.... Jo no em quedo al món, perquè vinc a tu, però ells s'hi queden. Pare Sant, guarda en el teu nom els qui m'has donat, a fi que siguin u, com nosaltres...No prego solament per ells, sinó també pels qui creuran en mi per mitjà de la seva paraula.”

“Alceu-vos, marxem d'aquí”.......

PER REFLEXIONAR:

És el darrer sopar amb els deixebles, Jesús sent propera la seva hora...

... els renta els peus per mostrar-los que la humilitat és el camí per conèixer Déu i relacionar-se amb el germà.

...els deixa el nou manament: estimeu-vos els uns als altres com Jo us he estimat.

... Jesús és el camí que ens porta al Pare.. ¿si no sabem on vas...com poder saber el camí? Tomás el deixeble que amb sinceritat exposa els seus dubtes.....Jesús no l’aparta del seu costat....no tinguem por a qüestionar el que no entenem....

...Jesús promet l’Esperit Sant....i dona la pau... benaurats els pacificadors...

...Jesús el cep veritable....el sarment que roman en el cep dóna el fruit de la bondat i de l’estimació.

..Jesús prega pels deixebles.... i per tots els que creuran per mitjà de la seva paraula.